lauantai 20. maaliskuuta 2010

Suomalaisen isoäidin kiitos Presidentille

Suomi ei ole vieraskorea maa omille eikä muukalaisille. Sen olen saanut kokea paluumuuttajana synnyinkuntaani. Minusta ei paljoa tiedetty, mutta kuulopuheita kerraten kitkerä tervetulotoivotus oli: 
- Älä tule meitä opettamaan. 
Minusta oli tullut vanhempieni omaishoitaja kotihoidontuella. Sitä oli luvattu maksaa äidinhoidosta. Vuosi 1991 oli alussa. Oliko se Koiviston aikaa. Vaihtuu presidentti, josta muistan muutamat lentävät lauseet. Omaishoito päättyy päivään, jolloin Suomi sai naispresidentin 6.2.2000. Valta oli vaihtunut tasavallassa ja omassa elämässä. Minun oli muutettava pois yhteiskunnan painostuksen takia. Luulin tulleeni juurilleni. 
Tuusniemeläisten juuret ovatkin venäläiset, saihan Tuusniemi nimensä Ritoniemessä asuneen venäläisen sotaherra Duus'in mukaan. Presidentti ottaa kantaa kahden isoäidin maasta karkottamiseen. Lainsäädäntö on kuitenkin pantava täytäntöön. Kirkkokaan ei voi suojella karkotettuja. Minun onneni on ollut, etten koskaan ole lähtenyt maasta pois. 

WTC maan tasalle vajoamisen jälkeen pääsin matkalle Tunisiaan. Amerikkalaiset turistit olivat kaikonneet saudien rakentamilta lomarannoilta. Tunisialaiset kaipasivat ulkolaista rahaa. Siitä on minulla henk.kohtainen muisto. Paikallinen nuori mies esitteli minut äidikseen Amerikasta. Onpa rohkea nainen, kohahdus kävi baarissa. Eurooppalaisille kuiskasin; Suomesta. Pakomatkani jatkui kotikamaralla. Oli luovuttava yhdistyksistä, jotka ajoivat poliittisia päämääriä. Jopa seurakuntakin meni uusiksi. Oli niin nuiva vastaanotto osallistua kirkon piirissä vertaistukitoimintaan. Nuorten naisten ja miesten (pojat ovat aina poikia) viedessä lainsäädäntöä nuorekkaaseen suuntaan, jopa keskelle teini-ikäisten päätäntävaltaa, ollaan tilanteessa, jossa mummoja nimitellään v---n mummoiksi. Jos meillä olisi perinnöllinen valtarakenne, jatkuisi Kekkosten valta tänä päivänä. Presidenttinä hän sai olla sairaana perässähiihtäjien edun mukaisesti. Viimeinen hoito järjestyi kuitenkin työaikalakia noudattaen. Kukaan omainen ei ollut omaishoitaja, vaan hoitajia oli riittävä määrä tekemään työnsä työaikalain puitteissa. 
Seuraavat presidentit eivät vielä itse ole isovanhempia, ja tuskin tuleekaan, on meidän perhepolitiikka niin kartanolaisuutta, ettäääää..... Koko kansa kuolee sukupuuttoon siveellisyyttään. Lisääntyminen on tehty poliittis-media-seksikkääksi. On turvauduttava adoptioihin, kun lisääntymiskyky on mennyt. Marja-Siskosta tulee mummo sukupuolenvaihdoksen kautta. Sukupolvenvaihdoksen kautta minun mummola, minun lasteni mummola ei voi tämän päivän lainsäädännön, arvostuksen eikä kielteisten asenteiden mukaan olla minun lastenlasteni mummola. Onpahan vain minulle peritty ja maksettu sijoituskohde, josta kaikki keräävät korotettuja maksuja. Tämä on ikääntynen Suomi-neidon kohtalo päämiehineen. 

Kun tulet vanhaksi, asuinsijasi ei sinua enää tunne. Yöllinen puhuttelija herätti minut kirjoittamaan papille. Hänen aamuhartaustekstistä, runosta ja Raamatun pääsiäisajan tekstistä tuli julkaisu "SUURIA SANOJA pieniä askelia". Siinä on omaishoidon koodin käyttäjätunnus ja salasana. Kun asiani on saanut onnellisen lopun voin kirjoittaa Presidentille, mitä on olla suomalainen isoäiti vs karkotettu isoäiti. Olen varamummo mummottomalle syöpälapselle. Karkotettu isoäiti on muistutus meille perheen merkityksen unohtaneille, mitä hyvää olemme isovanhempien kautta saaneet. "Niin kaunis on maa niin korkee on taivas", kuka siitäkin ottaa kunnian itselleen. Minulla on voimassa oleva kiitoskirje ja kutsu tulla Satumaahan odotetuttuna vieraana. Se kutsu on ainoastaan minulle. Nyt lähden kulttuurikahvilaan ja sitten kirjoitan Presidentille. Tai oikeastaan tiedänkin Presidentin tietävän, että niin maa makaa, kuin petaa.

Ei kommentteja: